Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 16:34

Οδηγίες για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Written by

Την διαδικασία κάλυψης των εξόδων για νοσηλεία στο εξωτερικό ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ κάνει γνωστή η Διοίκηση του Οργανισμού με εγκύκλιο της .Η εγκύκλιος κάνει γνωστό ότι μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου ασφαλισμένου στις Περιφερειακές διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ θα γίνονται δεκτά τα αιτήματα.

Η νέα εγκύκλιος αναφέρει ότι επειδή δεν υφίστανται πλέον οι ΕΥΕΕ και τα θέματα της νοσηλείας στο εξωτερικό εξετάζονται σήμερα μόνον από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ) και, στα πλαίσια της απλούστευσης - βελτίωσης των σχετικών διαδικασιών. Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει ότι οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ, μετά τον έλεγχο της πληρότητας των δικαιολογητικών, θα τα διαβιβάζουν μαζί με την αίτηση του ασφαλισμένου στο ΑΥΣ, στην κεντρική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ και, μετά την έκδοση της απόφασης από το ΑΥΣ, το Τμήμα νοσηλείας στο εξωτερικό, θα ολοκληρώνει την διαδικασία έκδοσης σχετικών αποφάσεων (σύνταξη δηλαδή απόφασης και προώθησή της για υπογραφή στον Πρόεδρο του Οργανισμού). Οι αποφάσεις αυτές θα διαβιβάζονται στη συνέχεια στις Περιφερειακές Διευθύνσεις που έχουν την αρμοδιότητα να εκδώσουν τα κοινοτικά έντυπα, να χορηγήσουν τις σχετικές προκαταβολές και, τέλος, να κάνουν την εκκαθάριση και απόδοση των δαπανών.

www.dikaiologitika.gr

Read 5083 times

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800