Ασφάλεια μηχανής - Ασφάλιση μοτοσυκλέτας

Ασφάλεια μηχανής - Ασφάλιση μοτοσυκλέτας

Η ασφάλεια της μηχανής μας (όπως και του αυτοκινήτου) είναι υποχρεωτική από τον νόμο και μας καλύπτει από περιπτώσεις που προκαλέσουμε σωματικές βλάβες ή υλικές ζημιές σε τρίτους. Στην πραγματικότητα όμως είναι ο μοναδικός λόγος που μας κάνει να ασφαλίζουμε την μηχανή μας;

Να το εξετάσουμε καλύτερα...

Οικονομική προστασία

Στο ενδεχόμενο που χτυπήσουμε με τη μηχανή μας έναν ή περισσότερους ανθρώπους, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες, έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν από εμάς έως 1.000.000€ ο κάθε ένας. Σε περίπτωση που έχουμε ασφάλεια επιβατικής μηχανής, αυτή την υποχρέωση την αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρία. Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποια ασφαλιστική εταιρία να μας καλύψει; Μπορούμε εμείς να διαθέσουμε ένα τόσο μεγάλο ποσό ή ακόμα και κατά πολύ μικρότερο για να αποζημιώσουμε τον ή τους παθόντες;

Την ίδια υποχρέωση έχουμε ακόμα και αν προκαλέσουμε υλικές ζημιές σε όχημα ή στην περιουσία τρίτου.

Η ασφάλεια μηχανής μπορεί να κοστίσει από 100€ τον χρόνο σε χαμηλού κυβισμού μηχανές και σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας όπως είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Σε ζώνες χαμηλής επικινδυνότητας μπορεί να κοστίσει ακόμη λιγότερο. Το κόστος μιας ασφάλειας μηχανής σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέο, όμως, αξίζει το ρίσκο να αφήσουμε ανασφάλιστο την μηχανή μας και να πάρουμε πάνω μας τις πιθανότητες να πληρώσουμε από την τσέπη μας υπέρογκα ποσά;

Το λιγότερο είναι η κλήση της τροχαίας η οποία είναι 500€


Ασφάλιση κλοπής της μηχανής στο 100%

Η COSMOLIFE σε συνεργασία με συγκεκριμένες και φερέγγυες εταιρίες μπορεί να σας προσφέρει συμβόλαιο το οποίο να καλύπτει την κλοπή της μηχανής σας από το 70% του ποσού έως το 100%.

Συμπληρωματική κάλυψη νομικής προστασίας

Στην COSMOLIFE συμβουλεύουμε τους πελάτες που θέλουν να ασφαλίσουν την μηχανή τους, ανεξαρτήτου κυβισμού, να προσθέσουν στο συμβόλαιο τους την κάλυψη της νομικής προστασίας.

Έχουμε παρατηρήσει πως περίπου 7 στα 10 ατυχήματα που εμπλέκονται μηχανές τυχαίνει να συμβαίνει μικρός ή και μεγαλύτερος τραυματισμός. Οι περισσότερες από αυτές τις υποθέσεις που εμπεριέχουν τραυματισμό καταλήγουν στα δικαστήρια για την επίλυση τους. Αν έχουμε κάλυψη νομικής προστασίας τότε τα έξοδα (μέχρι του ποσού που έχει συμφωνηθεί από το συμβόλαιο) τα αναλαμβάνει η εταιρεία νομικής προστασίας όπως και την εκπροσώπηση μας στο δικαστήριο.


Οδική ασφάλεια με μηχανή

Η κίνηση με μηχανή απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση, εμπειρία και υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης, σε σχέση με την οδήγηση αυτοκινήτου, καθώς το σώμα συμμετέχει πολύ περισσότερο στην κίνηση...

Φροντίζουμε για την άριστη συντήρηση της μηχανής μας (αλλαγή ελαστικών στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα, τακτικά σέρβις κ.λ.π.)

Φοράμε κράνος σε κάθε μας μετακίνηση. Το κράνος μπορεί σε περίπτωση πτώσης να μας σώσει από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Απαραίτητη είναι και η χρήση ειδικής δερμάτινης φόρμας που μας προφυλάσσει σε περίπτωση πτώσης. Ένα μεγάλο λάθος που κάνουν οι μοτοσυκλετιστές στην Ελλάδα είναι να επιχειρούν, και πολλές φορές να «εκβιάζουν», το προσπέρασμα από δεξιά.

Προσπερνάμε πάντα από αριστερά και με τη μέγιστη δυνατή προσοχή, καθώς μπορεί ο οδηγός στο προπορευόμενο αυτοκίνητο να μη μας έχει καν προσέξει, πιθανώς και επειδή κινούμαστε στο «τυφλό» σημείο ή αλλιώς «νεκρή ζώνη» του καθρέπτη του...

Αποφεύγουμε, σε κάθε περίπτωση, τις «σφήνες» σε κενά μεταξύ δύο σειρών αυτοκινήτων…

Ένα άλλο δίκυκλο, ένα άλλο αυτοκίνητο, ακόμη χειρότερα ένας πεζός, μπορεί να παραμονεύουν και να πεταχτούν από στιγμή σε στιγμή στο κενό όπου εμείς διερχόμαστε με αυξημένη ταχύτητα. Κρατάμε πάντα αποστάσεις ασφαλείας από τα υπόλοιπα οχήματα και δίτροχα. Αποφεύγουμε πάντοτε τους αιφνιδιαστικούς ελιγμούς.

Αν οι συνθήκες επιβάλλουν έναν ελιγμό, τον επιχειρούμε μόνο αφού προηγουμένως έχουμε ελέγξει την κίνηση και έχουμε γνωστοποιήσει την πρόθεσή μας με το αντίστοιχο φλας.

Καλό είναι, ιδίως σε μέρες χωρίς ηλιοφάνεια, να έχουμε αναμμένα τα φώτα της μηχανής, γιατί έτσι φαινόμαστε καλύτερα από τους οδηγούς αυτοκινήτων, καθώς τα πλησιάζουμε από πίσω. Προσέχουμε ιδιαίτερα να μην παραβιάζουμε τα stop στις διασταυρώσεις, γιατί εκεί συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

Pin It
1 1 1 1 1 Rating 4.73 (33 Votes)

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800