Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014 18:55

ΠΕΔΥ λέγεται ο νέος ΕΟΠΥΥ

Written by

Νέος φορέα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δημιουργείται όπως προβλέπει το νομοσχέδιο για τον ΕΟΠΥΥ με όνομα ΠΕΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας, Άδωνη Γεωργιάδη.

Το ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας) , όπως είναι η ονομασία του φορέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας θα λάβει την τελική του μορφή έως το τέλος Ιανουαρίου 2014, οπότε θα ολοκληρωθεί η μεταφορά του υγειονομικού, διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του ΕΟΠΥΥ στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες.

Το ΠΕΔΥ θα αποτελεί την υγειονομική ομπρέλα των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, αλλά και ένα ενιαίο σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας με καθολική πρόσβαση όλων στις δομές του. Οπως έχει εξηγήσει επανειλημμένως ο υπουργός, ο φορέας θα αγοράζει υπηρεσίες Υγείας από το ΕΣΥ ή από τους ιδιώτες της Υγείας και θα τις παρέχει στους ασφαλισμένους.

Οι σχετικές αλλαγές περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί πιθανότατα σήμερα στη Βουλή και το οποίο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Kέντρα Υγειας και Πολυιατρεία θα αποτελέσουν σε πρώτη φάση τον βασικό κορμό του ΠΕΔΥ, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ κομβικό ρόλο θα έχει ο οικογενειακός γιατρός.

«O οικογενειακός γιατρός θα είναι ο καθ´ ύλην αρμόδιος να εξετάζει τους ασφαλισμένους στα αστικά κέντρα, κάτι ανάλογο με τον αγροτικό γιατρό της περιφέρειας. Θα παρακολουθεί συγκεκριμένο αριθμό πολιτών/ασφαλισμένων ανά περιοχή και θα χρεωθεί με τον ηλεκτρονικό τους φάκελο» είπε ο υπουργός.

κτιμάται ότι θα χρειαστούν περί τους 3000 οικογενειακούς γιατρούς, που θα προέρχονται είτε από τα Πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε θα είναι ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον νέο φορέα.

Ο υπουργός Υγείας επανέλαβε ότι κάνεις γιατρός δεν θα χάσει τη θέση του, αλλά θα πρέπει να επιλέξει εάν επιθυμεί να εργαστεί με ωράριο πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΠΕΔΥ.

www.dikaiologitika.gr

Read 3705 times

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800