Ατομική ασφάλεια υγείας

Τα υπέρτατα αγαθά για όλους τους ανθρώπους είναι η ελευθερία, η υγεία και η ασφάλεια. Εμείς, σαν επαγγελματίες ασφαλιστικοί σύμβουλοι, αυτό που προσπαθούμε καθημερινά είναι να ψάχνουμε και να βρίσκουμε προϊόντα που διατίθενται ελεύθερα σε όλους για να ασφαλίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την υγεία σας.

Μην ξεχνάτε όμως κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Η καλύτερη ασφάλεια υγείας είναι η σωστή διατροφή, η καθημερινή άσκηση και η αποφυγή του τσιγάρου και του αλκοόλ.

Ισόβια ασφάλεια

Η άποψη μας είναι υπέρ των ισοβίων ασφαλιστικών προγραμμάτων υγείας, σε σχέση με τα ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια. Ένα ισόβιο ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας μπορεί να ακυρωθεί μόνο σε περίπτωση μη πληρωμής του ασφαλίστρου ενώ οι όροι του είναι προκαθορισμένοι και οι ίδιοι όσο παραμένει ενεργό το συμβόλαιο.

Σε ένα ετησίως ανανεούμενο συμβόλαιο τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Μπορεί το κόστος του στις περισσότερες περιπτώσεις να είναι πολύ χαμηλότερο, όμως έχει το δικαίωμα η ασφαλιστική εταιρεία να αλλάξει τους όρους του συμβολαίου (με ανάλογη τιμολογιακή αναπροσαρμογή) και σε περίπτωση μη αποδοχής των νέων όρων από τον πελάτη, αυτό σημαίνει και την λήξη του συμβολαίου.

Το πρόβλημα σε όλο αυτό έγκειται στο γεγονός πως αν ένας πελάτης κάνει χρήση του ετησίως ανανεούμενου συμβολαίου (λόγω προβλήματος υγείας) και μετά από κάποια χρόνια σε κάποια αλλαγή των όρων ο πελάτης δεν συμφωνήσει με τους νέους όρους ή τα ασφάλιστρα και ακυρωθεί το συμβόλαιο, τότε θα είναι πάρα πολύ δύσκολο με τα νέα δεδομένα της υγείας του να μπορέσει να βρει ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Ακόμα ένα μειονέκτημα ενός τέτοιου συμβολαίου είναι πως έχει το δικαίωμα η εταιρεία βάσει όρων να μην ανανεώσει τα συμβόλαια για όλους (αφού πρώτα ενημερώσει τους πελάτες στα χρονικά διαστήματα που υποχρεούται και προτείνει ένα συναφές πρόγραμμα χωρίς να ελέγξει την κατάσταση της υγείας τους). Σε μία τέτοια περίπτωση αν ο πελάτης δεν συμφωνήσει με τον νέο συναφές συμβόλαιο της ασφαλιστικής εταιρείας που είναι ασφαλισμένος, θα πρέπει να βρει νέα ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη εταιρεία με το πρόβλημα της ασφαλισιμότητας που αναφέρθηκε παραπάνω. 

Η ασφάλεια υγείας του παιδιού μας δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη που έχουμε για την υποχρεωτική ασφάλιση του αυτοκινήτου μας που ανανεώνεται κάθε χρόνο ή εξάμηνο με τιμολογιακές αναπροσαρμογές και αναπροσαρμογές στους όρους. Στην ασφάλεια υγείας του παιδιού μας δεν είναι σωστό και σε πολλές περιπτώσεις δε μπορούμε να αλλάζουμε εταιρεία κάθε εξάμηνο και κάθε χρόνο. Η ασφάλιση υγείας ενός παιδιού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και πρέπει να την λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη με ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα.

Πατήστε εδώ για να λάβετε προσφορά για την ασφάλιση της υγείας σας

Pin It
1 1 1 1 1 Rating 5.00 (10 Votes)

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800