Ασφάλεια ταξί

Ασφάλεια Ταξί - Ασφάλιση Taxi

Πόσο κοστίζει γενικά μια ασφάλεια ταξί;

Αυτό εξαρτάται από κάποιους σημαντικούς παράγοντες. Κάθε εταιρεία έχει εντελώς διαφορετική πολιτική στο πως τιμολογεί μια ασφάλεια ταξί ενώ κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες δεν ασφαλίζουν ταξί. Οι εταιρείες που ασφαλίζουν ταξί λαμβάνουν υπόψη την ιπποδύναμη, την έδρα του ταξί, παλαιότερα ατυχήματα, ενώ άλλες λαμβάνουν υπόψη ακόμα και αν ο οδηγός είναι και ο ιδιοκτήτης του ταξί

Γιατί η ασφάλεια του ταξί είναι ακριβότερη από την ασφάλεια του κανονικού αυτοκινήτου;

Αυτό συμβαίνει γιατί το ταξί κυκλοφορεί στους δρόμους πολύ περισσότερες ώρες και μεταφέρει πολλούς περισσότερους ανθρώπους από ένα κοινό αυτοκίνητο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι ασφαλιστικές εταιρείες να το κοστολογούν ακριβότερα λόγω των περισσότερων ατυχημάτων που προκαλεί. Παρόλα αυτά η τάση των τελευταίων ετών στα ασφάλιστρα των ταξί μας δείχνει ότι μειώνονται με γρήγορους ρυθμούς όπως και των κανονικών αυτοκινήτων. 

Καλύψεις που μπορείτε να έχετε σε μια ασφάλεια ταξί:

  • Σωματικές βλάβες
  • Υλικές ζημιές
  • Κλοπή ολική / μερική
  • Φωτιά
  • Τρομοκρατικές ενέργειες
  • Θεομηνίες
  • Θραύση κρυστάλλων
  • Οδική βοήθεια ταξί
  • Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα

Προσφορά ασφάλειας Ταξί

Τι είναι το ταξί;

Ταξί είναι ένα όχημα δημόσιας μεταφοράς, συνήθως επιβατηγό αυτοκίνητο, το οποίο μεταφέρει επιβάτες στον ακριβή προορισμό που επιθυμούν, σε αντίθεση με τα μαζικά μέσα μεταφοράς, τα οποία κινούνται σε προκαθορισμένες διαδρομές.

Τα ταξί έχουν συνήθως καθορισμένο χρώμα, για να είναι εύκολο να ξεχωρίζουν. Κάθε χώρα, και σε αρκετές περιπτώσεις κάθε περιοχή, έχει διαφορετικό χρώμα για τα ταξί. Για παράδειγμα, στη Νέα Υόρκη, τα ταξί είναι κίτρινα όπως και στην Αθήνα. Στο Χονγκ Κονγκ τα ταξί είναι κόκκινα, πράσινα ή μπλε ανάλογα με την περιοχή που εξυπηρετούν, ενώ στο Λονδίνο παραδοσιακά είναι μαύρα, αν και τα τελευταία χρόνια προσφέρονται σε ευρύτερη παλέτα χρωμάτων.

Η λέξη ταξί προέρχεται από τη λέξη «taximeter», (tax = κόστος/τέλος + meter = μετρητής), τον μετρητή (το ταξίμετρο) που είχαν, και ακόμη έχουν, τα ταξί για τον υπολογισμό της απαιτούμενης πληρωμής για την υπηρεσία μεταφοράς που οφείλει ο επιβάτης

Οδική βοήθεια ταξί

Υπάρχουν ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν ταξί αλλά δεν ασφαλίζουν την οδική βοήθεια του ταξί. Στο πρακτορείο μας μπορούμε ανεξάρτητα το που έχετε την ασφάλεια σας να σας ασφαλίσουμε ξεχωριστά για οδική βοήθεια με πολύ προνομιακό κόστος.

Pin It
1 1 1 1 1 Rating 4.58 (25 Votes)

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800