Σάββατο, 19 Φεβρουαρίου 2011 09:01

Stress test και στις ασφαλιστικές εταιρείες

Written by

Αυστηρή δοκιμασία ετοιμάζει η ΤτΕ

Αυστηρή εποπτεία χωρίς εκπτώσεις σε όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, αλλά και stress test για τις τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες του κλάδου έως τον Μάιο, προανήγγειλε χθες η διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», στην πρώτη συνάντηση που είχε ο υποδιοικητής της κεντρικής τράπεζας, Γιάννης Παπαδάκης, με τους εκπροσώπους 60 εταιρειών, κατέστησε σαφές ότι η νέα εποπτική αρχή δεν θα δεχθεί παρεκκλίσεις από την προσαρμογή στους κανόνες του Solvency II και δεν δίστασε να υπαινιχθεί εμμέσως πλην σαφώς ότι ορισμένες εταιρείες θα πρέπει να αποφασίσουν από τώρα εάν θέλουν να παραμείνουν στην αγορά.

Το νέο αυστηρό ελεγκτικό πλαίσιο που θα εφαρμόσει η Τράπεζα της Ελλάδος δεν θα επιτρέπει διοικητικές παρεμβάσεις, γεγονός που σημαίνει ότι για το 2011 δεν θα εφαρμοστούν οι ευνοϊκές διατάξεις που απολάμβανε ο κλάδος για την αποτίμηση των ομολόγων, των μετοχών και των ακινήτων. Η νέα εποπτική αρχή ξεκαθάρισε ότι η αποτίμηση των ομολόγων θα είναι αντίστοιχη με αυτή που ισχύει για τις τράπεζες.

Read 4434 times Last modified on Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 18:47

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800