Δευτέρα, 12 Ιουλίου 2010 21:19

Ασφάλεια αυτοκινήτου στην Ευρώπη

Written by

 

Ποσοστό 31% των συνολικών ασφαλίστρων στην Ευρώπη για το 2006 αντιστοιχεί στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων. Σύμφωνα με έρευνα της CEA, στην Ευρώπη δραστηριοποιούνται περί το 1 εκατομμύριο ασφαλιστές αυτοκινήτων, οι οποίοι παράγουν ασφάλιστρα συνολικού ύψους σχεδόν 130 δισ. ευρώ.

 

 

Το ύψος των ασφαλίστρων διαφέρει σημαντικά από χώρα σε χώρα εξαιτίας των διαφορετικών γεωγραφικών συνθηκών και διάφορων άλλων νομικών και οικονομικών παραγόντων. Το ύψος των αποζημιώσεων επίσης διαφέρει, σε συχνότητα και μέγεθος, ανάλογα με την ασφάλεια των δρόμων, το μέγεθος και την πυκνότητα της οδικής κυκλοφορίας, τον αριθμό των οχημάτων και βέβαια την οδηγική συμπεριφορά των κατοίκων. Ρόλο στη μεγάλη διαφοροποίηση του ύψους των αποζημιώσεων ανά χώρα παίζουν επίσης και τα κόστη επισκευής και ανταλλακτικών, καθώς και τα ιατρικά και νομικά έξοδα.

 

Σύμφωνα με τη CEA, τα μέτρα ενίσχυσης για την ασφάλεια στους δρόμους και ο περιορισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και της απάτης, σε εθνικό επίπεδο και με την υποστήριξη της Ε.Ε., μπορούν να συμβάλουν στη μείωση των αποζημιώσεων και κατ’ επέκταση στη μείωση του μέσου όρου του ασφάλιστρου.

 

ΠΗΓΗ insurancedaily

Read 5015 times Last modified on Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 18:46

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800