Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2011 07:57

Επιστολή ζημιωθέντων ΑΣΠΙΣ στον Πρωθυπουργό μέσω… facebook

Written by

Στη σελίδα που διατηρεί ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου στο facebook έστειλε επιστολή ο Σύλλογος ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value, ζητώντας την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο νόμο και να βρεθεί ανάδοχη εταιρία.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή «πέρασαν ήδη 16 μήνες απ' την ημέρα που ξέσπασε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό - πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απ' το «κανόνι» της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ». Μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου, η οποία εποπτευόταν και λάμβανε πιστοποιητικά φερεγγυότητας απ' το ελληνικό κράτος.


Το σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ τώρα συνεχίζεται. Γίνεται κυριολεκτικά πλιάτσικο στα καλά συμβόλαια της ΑΣΠΙΣ που περνάνε σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και μένουν στο χαρτοφυλάκιό της μόνο τα προβληματικά. Έτσι η εταιρία συνεχώς απαξιώνεται με αποτέλεσμα η προοπτική της αναδοχής να απομακρύνεται».


Οι ασφαλισμένοι ζητούν να βρεθεί το συντομότερο ανάδοχη εταιρία για το χαρτοφυλάκιο της ΑΣΠΙΣ διότι διαφορετικά, όλο το κόστος θα περάσει στο κράτος καθώς όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση το ελληνικό κράτος θα αναγκαστεί να αποζημιώσει εντόκως τους ασφαλισμένους. Για αυτό ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει αναδοχή.


Σε περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος ζητούν να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα με σαφή χρονικό ορίζοντα για την εκκαθάριση ώστε τελικά να βρεθεί μια λύση.

 

Η επιστολή:

Πέρασαν ήδη 16 μήνες απ’ την ημέρα που ξέσπασε το μεγαλύτερο ασφαλιστικό – πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απ’ το «κανόνι» της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ». Μιας εκ των μεγαλύτερων εταιριών του ασφαλιστικού κλάδου, η οποία εποπτευόταν και λάμβανε πιστοποιητικά φερεγγυότητας απ’ το ελληνικό κράτος.

Το σκάνδαλο της «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» τώρα συνεχίζεται. Γίνεται κυριολεκτικά πλιάτσικο στα καλά συμβόλαια, στα «φιλέτα» της ΑΣΠΙΣ που περνάνε σε άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και μένουν στο χαρτοφυλάκιό της μόνο τα προβληματικά. Έτσι η εταιρία συνεχώς απαξιώνεται με αποτέλεσμα η προοπτική της αναδοχής να απομακρύνεται.

Τώρα που ο ιδιωτικός ασφαλιστικός πυλώνας προκρίνεται σε όλη την Ευρώπη σαν εναλλακτική λύση στο πρόβλημα βιωσιμότητας της δημόσιας περίθαλψης και ασφάλισης, στην Ελλάδα, λόγω του σκανδάλου της ΑΣΠΙΣ, έχει περιπέσει σε πλήρη αναξιοπιστία. Αν δεν βρεθεί άμεσα βιώσιμη λύση το ασφαλιστικό πρόβλημα θα εξελιχθεί σε πυριταποθήκη στα θεμέλια του κράτους.

Έχετε – έχουμε μια τελευταία ευκαιρία. Να βρεθεί το συντομότερο ανάδοχη εταιρία για το χαρτοφυλάκιο της ΑΣΠΙΣ. Σε αντίθετη περίπτωση όλο το κόστος θα περάσει στο κράτος. Με δεδομένες τις νομικές προσφυγές των ασφαλισμένων εναντίον του, όταν τελεσιδικήσει η υπόθεση το ελληνικό κράτος θα αναγκαστεί να μας αποζημίωσει εντόκως και εις το πολλαπλάσιον.

Για να μην συμβεί αυτό προτείνουμε να λάβετε τώρα πολιτική πρωτοβουλία για να υπάρξει αναδοχή. Έστω και τώρα θα μπορούσε να δοθεί μια ικανοποιητική λύση αν γίνονταν τροποποιήσεις σε καίρια σημεία του νόμο που πρόσφατα ψηφίστηκε. Ο οποίος θα μείνει κενό γράμμα αφού στην σημερινή μορφή του είναι εντελώς ανεφάρμοστος. Συγκεκριμένα:

• Οι ασφαλιστικές εταιρίες προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στη διαδικασία αυτή, ζητούν εύλογα κάποιες εγγυήσεις και κάποιες διευκρινήσεις από την πολιτεία, τις οποίες πρέπει να δώσετε. Αναγνωρίζοντας αυτή την φορά στην πράξη και όχι στα λόγια τις τεράστιες ευθύνες των εποπτικών μηχανισμών, οι οποίοι επέτρεψαν να ξεσπάσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό – πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο διάλογος επί της ουσίας με τις ενδιαφερόμενες ασφαλιστικές εταιρίες θα απέδιδε εξαιρετικά χρήσιμα συμπεράσματα για το ποιες αλλαγές χρειάζεται να γίνουν και θα προωθούσε άμεσα την λύση του ζητήματος. Αν θέλετε πραγματικά να δοθεί σύντομα λύση πρέπει σαν κυβέρνηση να αναλάβετε την πολιτική πρωτοβουλία και να κάνετε ό,τι χρειαστεί για να βρεθεί άμεσα ανάδοχος. Στην αντίθετη περίπτωση, αν δεν υπάρχουν δηλαδή ενδιαφερόμενοι, πρέπει να τεθεί αυστηρότατο χρονικό όριο για την διαδικασία εκκαθάρισης.


Ζητάμε την ύστατη έστω στιγμή:

1. Την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας για να γίνουν οι απαιτούμενες τροποποιήσεις στο νόμο και να βρεθεί ανάδοχη εταιρία.
2. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ανάδοχος να τεθεί ένα αυστηρότατο χρονοδιάγραμμα με σαφή χρονικό ορίζοντα για την εκκαθάριση. Σε αντίθετη περίπτωση η όποια λύση θα καταλήξει στις καλένδες. Όπως έχει συμβεί σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις αφού τα λειτουργικά έξοδα μια μακροχρόνιας εκκαθάρισης θα εξανεμίσουν και τα τελευταία αποθεματικά της εταιρίας.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
Read 4260 times Last modified on Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 18:45

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800