Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2010 20:29

Τρίκαλα: Αναβάθμιση υπηρεσιών υγείας των ηλικιωμένων με την χρήση νέων τεχνολογιών

Written by

 

Την αναβάθμιση των υπαρχόντων υπηρεσιών υγείας, πρόνοιας και ανεξάρτητης διαβίωσης των ηλικιωμένων με την χρήση νέων τεχνολογιών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος INDEPENDENT - ICT Enabled Service Integration for Independent Living, σχεδιάζει ο δήμος Τρικκαίων, με σχετική πρόταση που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

Συγκεκριμένα αρχίζει η υλοποίηση της κοινής πρόταση της e-trikala AE, της Δημοτικής Επιχείρησης Κοινωνικής Ανάπτυξης Τρικάλων και του Οργανισμού ΚΑΠΗ του Δήμου Τρικκαίων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ΙNDEPEDENT, σε συνεργασία με άλλους 17 εταίρους από όλη την Ευρώπη, όπως Δήμους και άλλους φορείς Νέων Τεχνολογιών.

 

Το πρόγραμμα ΙΝDEPEDENT θα είναι το δεύτερο που θα υλοποιήσει ο Δήμος Τρικκαίων καθώς συμμετέχει ήδη στο ευρωπαϊκό προγράμμα ISISEMD για την ανάπτυξη νέων υπηρεσιών τηλεπρόνοιας ασθενών με άνοια στα πλαίσια του call PSP-ICT (Pilot B).

 

 

Μέσω του προγράμματος ΙNDEPEDENT και με την συγχρηματοδότηση της ΕΕ, τα επόμενα 3 χρόνια θα αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες των δημοτικών επιχειρήσεων στο Δήμο Τρικκαίων προς τους ηλικιωμένους και χρόνιους ασθενείς με την χρήση νέων τεχνολογιών. Συγκεκριμένα θα δημιουργηθεί ενιαίος ηλεκτρονικός ιατρικός φάκελος, θα δημιουργηθεί ενιαίο μηχανογραφικό σύστημα και portal για τις υπηρεσίες του προγράμματος Βοήθεια στο Σπιτι, των ΚΑΠΗ και του προγράμματος τηλεπρόνοιας. Επίσης θα αναβαθμιστεί η υπάρχουσα τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης με νέα υπηρεσία τηλεσυνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης μέσω τηλεδιασκέψης.

 

Η 1η συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στην Βόννη της Γερμανίας με συμμετοχή εκπροσώπων των ομάδων έργου όλων των εταίρων του προγράμματος από όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου της ΔΕΚΑ, του Οργανισμού ΚΑΠΗ και της Aναπτυξιακής ΟΤΑ e-trikala AE του Δήμου Τρικκαίων.

 

Πηγή:(ana-mpa.gr)

Read 5061 times Last modified on Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 18:45

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800