Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011 08:13

Τηλεφωνικό κέντρο «ξεχωρίζει» επίγουσες κλίσεις

Written by

Πώς μπορεί να ξεχωρίσει ένας τηλεφωνητής σε ένα κέντρο κλήσεων επειγόντων περιστατικών το βαθμό σοβαρότητας του περιστατικού και να του δώσει την ανάλογη προτεραιότητα;

Αν μπορούσε να «βαθμολογήσει» τη συναισθηματική ένταση που κρύβεται στη φωνή αυτού που τηλεφωνεί, θα είχε ένα μέτρο να κρίνει πιο «αντικειμενικά» πόσο επείγουσα είναι η περίπτωση.

Αυτό ακριβώς αναλαμβάνει να κάνει αυτόματα ένα πρωτοποριακό τηλεφωνικό κέντρο που ανέπτυξαν ολλανδοί ερευνητές, το οποίο αξιολογεί μόνο του τη συναισθηματική κατάσταση αυτών που παίρνουν τηλέφωνο και ιεραρχεί την προτεραιότητα κάθε περιστατικού ανάλογα με τη συναισθηματική ένταση και το στρες στη φωνή του καλούντος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Τζούλια Λέφτερ του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Ντελφτ και της Ολλανδικής Ακαδημίας Άμυνας (η εφαρμογή ενδιαφέρει ιδιαίτερα το στρατό), που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο διεθνές περιοδικό για «έξυπνα» αμυντικά συστήματα υποστήριξης “International Journal of Intelligent Defense Support Systems”, επισημαίνουν ότι συχνά τα τηλεφωνικά κέντρα των υπηρεσιών επειγόντων και έκτακτων περιστατικών κατακλύζονται από κλήσεις, ιδίως σε περιόδους φυσικών καταστροφών ή άλλων περιπτώσεων εθνικής ανάγκης.

Για αυτό το λόγο, είναι χρήσιμο ένα σύστημα που μπορεί να διακρίνει αυτόματα ανάμεσα σε μια πραγματικά επείγουσα κλήση και σε μια άλλη λιγότερο σοβαρή.

Πηγή ΑΝΑ-MPA

Read 9518 times Last modified on Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2013 18:47

Κωνσταντίνος Βάλβης

asfalistikos simvoulos kostas valvis

Είμαι στη διάθεση σας για το οποιοδήποτε ασφαλιστικό σας θέμα. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προσωπικά μαζί μου για να σας βρώ την κατάλληλη ασφαλιστική λύση!

Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Υπεύθυνος Πωλήσεων COSMOLIFE
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2168003800